Het seizoen van 2022 brengt weer veel nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee, zoals trainingen en wedstrijden. Sommige hiervan vinden plaats in het buitenland. Benieuwd hoe het gaat en wat we beleven?

2022

17 februari - 20 februari

EuroCup El Balis

CN El Balis, Spanje

Deze EuroCup is een mooie kans om wedstrijden te varen op de locatie waar later dit seizoen het Wereld Kampioenschap 29er zal plaatsvinden. De EuroCups zijn stuk voor stuk onderdeel van een totaal klassement, waar de beste 29er zeilers strijden om de titel van 2022.

30 april - 1 mei

United4 Medemblik

Regatta Center Medemblik, Nederland

 

Elk jaar worden er vier United4's georganiseerd in Nederland. Ieder voor- en najaar komen we naar Medemblik en Workum om deze wedstrijden te varen. 

14 mei - 15 mei

United4 Workum

Aqua Resort It Soal Workum, Nederland

Een United4 laat zien welk niveau je hebt ten opzichte van je Nederlandse teamgenoten. De United4's samen vormen ook een klassement, waarin wordt gestreden om de overall titel van het United4 klassement.

25 mei - 29 mei

Dutch Youth Regatta

Camping It Soal Workum, Nederland

De Dutch Youth Regatta, die altijd tijdens Hemelvaart plaatsvind, is elk jaar in Workum. Ook is deze 4-daagse zeilwedstrijd erkend als EuroCup in de 29er klasse. Er doen dus geregeld buitenlanse teams mee. Voor ons de DYR ook het selectie eventement voor het JWK in Scheveningen. Meer informatie over deze selectie vind je hier. Ook wordt hier gestreden om de titel van het Nederlands Kampioenschap U19.

10 juli - 15 juli

Allianz Youth World Sailing Championships

Nationaal Topzeilcentrum Den Haag, Nederland

Het Jeugd WK zeilen vindt dit jaar in Nederland plaats. Dit is een groots evenement voor alle beloften en talenten over de hele wereld, die jonger zijn dan 19 jaar.  Ons grote doel is om ons tijdens de DYR in mei te kwalificeren. Meer informatie over het JWK en de selectie vind je hier.

1 augustug - 6 augustus

29er World Champoinships 2022

CN El Balis, Spanje

Ter afsluiting van het hoogseizoen en de belangrijkste internationale wedstrijden van 2022 is er nog het Wereld Kampioenschap in de 29er klasse. Dit vind dit jaar plaats in El Balis. Zoals we eerder hebben genoemd hebben we al wedstrijden kunnen varen op dit water, dus de omstandigheden zullen bekend zijn.

3 september - 4 september

United4 Workum

Camping It Soal Workum, Nederland

Terug van een drukke zomer met verschillende internationale wedstrijden, varen we het najaar weer in Nederland. Dit zijn selectie wedstrijden voor het nieuwe NTT voor de jeugd in de 29er.

24 september - 25 september

United4 Medemblik

Regatta Center Medemblik, Nederland

De laatste wedstrijden van het seizoen voor ons alweer... We sluiten het seizoen af in Medemblik, en na deze wedstrijden is ook het niewe 29er NTT bekend. Voor veel zeilers een spannend moment.

@hinhorst_sailing