Ons doel

In juli 2022 is er in Scheveningen een zeilwedstrijd genaamd de Youth World Sailing Championships. Hier mogen elk jaar het beste meisjesteam en het beste jongensteam uit Nederland aan mee doen. Als je wordt gekwalificeerd, ben je dus inzending van Nederland aan dit Jeugd Wereldkampioenschap. Ons doel van 2022 is om ons te kwalificeren voor dit evenement. Omdat het dit jaar in Nederland mag plaatsvinden lijkt het ons extra leuk om Nederland te mogen vertegenwoordigen.

De selectie

De selectie wordt gevaren op 26, 27, 28 en 29 mei tijdens de Dutch Youth Regatta 2022. Dit evenement wordt elk jaar  georganiseerd in Workum, Friesland. 

Wat we tijdens dit evenement moeten doen om ons te kwalificeren is eindigen als beste meisjesteam van Nederland. Ook moeten we ons officieel inschrijven voor de selectie via het Watersportverbond. De officiële selectiecriteria van het Watersportverbond vind je hier.

Voorbereiding

Om ons optimaal voor te bereiden op de selectie van het JWK trainen we in de winter in Barcelona. Dit is omdat het in Nederland dan te koud is, en we toch uren in de boot willen blijven maken. Naast training is ook wedstrijdritme erg belangrijk om te kunnen presteren als het zover is. Daarom willen we voorafgaand aan de DYR zoveel mogelijk wedstrijden varen, in zowel binnen- als buitenland.

Als we op de DYR eindigen als beste meisjesteam, en ons dus hebben gekwalificeerd voor het JWK, kunnen we ons specifiek op dit evenement gaan voorbereiden. Een voordeel dat wij hebben dit jaar is dat het in Nederland plaatsvindt. We kunnen dus het hele jaar al op locatie trainen. Wederom willen we veel wedstrijden varen om in het wedstrijdritme te komen.

Hulp

Voor deze voorbereiding naar de selectie en uiteindelijk het JWK toe hebben we hulp nodig. Wat we willen kost namelijk veel geld. Voornamelijk voor de wedstrijden die we ter voorbereiding willen varen kunnen we alle hulp gebruiken. Denk aan nieuwe wedstrijdzeilen, vliegtickets naar het buitenland, vervoer van onze boot, accomodatie op locatie, inschrijfgeld, enzovoort. 

Om dit voor onszelf mogelijk te maken hebben we een campagne opgezet op het Yvonne van Gennip Talendfonds. Via deze weg zijn we op zoek naar mensen die we enthousiast hebben gemaakt en ons dus willen supporten. Elke bijdrage is meer dan welkom! Voor meer informatie over onze campagne, klik hier.

Verder zijn we op de lange termijn op zoek naar een sponsor. Deze sponsor zou ons kunnen helpen bij het financieren van het 29er zeilen. Voor meer informatie over sponsoring, klik hier.

@hinhorst_sailing