Youth Worlds 2022

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 11:58

Allianz Youth Sailing World Championships 2022

Het zit erop. Het evenement waar we dit jaar naar toe hebben gewerkt was een geweldige ervaring, en we vertellen je graag meer over hoe we het hebben beleefd!

Organisatie

Alle zeilers en coaches verbleven in de 'Sailors Village' op vakantiepark Roompot Kijkduin. We zaten met alle Nederlandse meiden van andere klassen in een bungalow, en dit was super gezellig! We kregen allemaal een fiets, waarmee we elke dag door de duinen naar de haven van Scheveningen fietsten. Hier was een groot evenemententerrein, met een 'Competitors Lounge' waar we tussen de wedstrijden door spelletjes konden spelen en vriende maakten met zeilers van over de hele wereld. De wedstrijden en uitslagen konden hier live gevolgd worden op grote beeldschermen.

De voorbereiding

Dag 1 begon met het in ontvangst nemen van de boot. Voor dit evenement krijgt ieder land beschikking over een gloednieuwe 29er, om het eerlijk te houden tussen de teams. Wij controleerden samen met de Nederlandse 29er jongens Olaf en Stijn en onze coach Marieke Jongens of alles compleet was, en begonnen met het optuigen van de boot. We kozen natuurlijk voor een mooie oranje gennaker!

De Opening Ceremonie was ook een mooie ervaring. Samen met alle andere landen betreden we het strand van Scheveningen, waar een groot publiek ons staat op te wachten. Wij zijn als gastland als laatste aan de  beurt, en we sluiten af met het eten van een echte Hollandse haring.

Dag 2 staat in het teken van de practise race. Dit is een wedstrijd waar de zeilers en het wedstrijdcomité voor de laatste keer kunnen checken of alles goed werkt en iedereen klaar is voor de eerste wedstrijddag. Er stonden typische Scheveningen golven en een lekker windje, en we zijn er helemaal klaar voor!

De wedstrijden

Op wedstrijddagen varen we in de middag of in de ochtend. Het andere dagdeel zijn de jongens aan de beurt, we moeten namelijk een boot delen. Als wij in de ochtend hebben gevaren ontmoeten we onze teamgenoten op de helling van de haven. We vertellen kort wat onze observaties waren, hoe de stroom en de wind stond, hoe we de boot hebben getrimd en we wensen ze veel succes! Andersom ging dit natuurlijk ook zo. We varen gemiddeld drie wedstrijden per dag.

De wedstrijden waren live te volgen via een tracking systeem. Elke avond kwamen we met het team bij elkaar om de wedstrijden kort te analyseren en er wat van te leren voor de volgende dag.

De omstandigheden in Scheveningen zijn uitdagend. Gedurende de hele week was er weinig wind, en harde stroming. Dit maakte het heel moeilijk om constant te presteren, en onze uitslagen zijn niet altijd naar tevredenheid... Maar dit hoort erbij en we probeerde elke race opnieuw het beste uit onszelf te halen.

Afsluiting

Na een intensieve week in een bubbel te hebben geleefd die voor het grootste deel bestond uit zeilen - eten - slapen zit het evenement er voor ons alweer op. Een 'once in a lifetime' ervaring die we niet snel zullen vergeten. We willen graag iedereen bedanken die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt, van donateurs tot sponsoren en van coaches tot teamgenoten. Op naar het volgende avontuur!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.